LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Britas Markas: mano draugai galvoja, kad Lietuvoje visuomet sniga ir būna pilka

2014-10-23

Britas Markas Splinteris atkeliavo į Lietuvą 2004-aisiais, kaip pats sako, norėdamas patirti Naujosios Europos gimimą. Jis taip pat planavo sukurti filmą. Filmo vyras nesusuko iki šiol, bet netrukus pamilo Vilnių ir liko. Markas užsiima įvairia veikla: konsultuoja pramogų pasaulio atstovus, organizuoja renginius, rašo tekstus ir muziką, kuria tinklalapiusi ir vysto prekių ženklus. O dabar dar sugalvojo kandidatuoti į Vilniaus miesto tarybą!

Kaip atsidūrei Lietuvoje?

Mane pakvietė muzikantai, taip pat norėjau sukurti filmą. Bet tiesiog įsimylėjau Vilnių, o filmo taip ir nebaigiau 🙂

Vienas geras ir vienas ne toks geras pastebėjimas apie Lietuvą.

Čia yra daug potencialo. Tačiau labai nervina, kai potencialą švaisto žmonės, kurie yra perdėm susirūpinę arba tiki pasenusiais metodais ar bando apgaudinėti.

Kuo labiausiai skiriasi lietuviai nuo Tavo tėvynainių?

Europoje visur randu tokių pačių žmonių. Jie gana panašūs, išskyrus tai, kad britai yra mandagesni, o vokiečiai – punktualesni. Be to kitų didelių skirtumų neįžvelgiu.

Ko pasimokei iš lietuvių?

Nusiraminti ir vertinti gyvenimą – ne vien už pinigų ir statuso siekimą, bet už buvimą laimingam.

Mėgstamiausia vieta Lietuvoje? 

Vilniaus gatvių kavinės arba bet kuris ežeras vasarą. Tai tarytum atostogos, bet prie pat mano durų. Kai mane aplanko draugai, jie negali patikėti, kaip gyvenu. Iki tol jie galvoja, kad čia visuomet sniga ir būna pilka.

Linksmiausias (arba keisčiausias) nutikimas Lietuvoje.

Nusprendžiau kandidatuoti į Vilniaus miesto tarybą ir gali būti, kad laimėsiu! Lietuvoje man nutiko tiek dalykų, kiek niekada nebūčiau patyręs Jungtinėje Karalystėje.

Ką virtuvė reiškia Tavo gyvenime? 

Mėgstu gaminti, tai – tarytum meditacija. Mano smegenys išjungia visus rūpesčius, o aš tegalvoju, kaip pagaminti skanų maistą. Virtuvė – vieta, kur gali kurti dalykus, pradžiuginančius tavo šeimą. Kartu tai geriausia vieta bendrauti. Virtuvę prisimenu kaip vietą, kurioje laiką leisdavo mano močiutės.

Čia galite rasti ilgą interviu su Marku.

Nuotraukos autorius – Davidas Gillas