LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Dokumentinis filmas „Pasaulio virtuvė“ režisierės kolegą privertė jaustis nesmagiai

2014-10-14

Kai kalbame apie užsieniečius, paprastai domimės, ką jie apie mus galvoja, o ne tuo, kaip jie pas mus jaučiasi, stebisi dokumentinio filmo „Pasaulio virtuvė“ režisierė Aistė Ptakauskė. Vienas iš jos kolegų, pamatęs interviu su juostos herojėmis – penkiomis imigrantėmis – prisipažino, kad jam pasidarė nesmagu.

Nepaisant to, kad kiekviena iš šių moterų stengėsi Lietuvoje susikurti namus ir nesiskundė dėl skaudžių išgyvenimų, rašo portalas 15min.lt.

Gal tai reiškia, kad situacija gerėja? Ar Lietuvos visuomenę dar reikia mokyti tolerancijos ir rodyti, kad kažkam joje nepatogu?

„Vienareikšmiškai. Kai kalbame apie užsieniečius, paprastai domimės, ką jie apie mus galvoja, o ne tuo, kaip jie pas mus jaučiasi, – įsitikinusi kūrėja. – Vienas komandos narys, pamatęs dar neužbaigtą filmą, prisipažino: man nesmagu.

Nėra jauku tiems žmonėms tarp mūsų. Reikia, kad mes atsidurtume tų žmonių kailyje. O juk jie nėra kitokie. Nebūtina kalbėti vien apie Lietuvą. manau, kad su visu pasauliu nėra gerai. Jei kažkas kitus žmones verčia jaustis nepatogiai, nemanau, kad turime tai nutylėti.“