LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Dokumentinis filmas „Pasaulio virtuvė“ spalį leisis į kelionę po Lietuvą

2014-08-25

Filmo apie Lietuvoje gyvenančias imigrantes „Pasaulio virtuvė“ premjera įvyks spalio 2 d. Vilniuje. Iš karto po premjeros prasidės filmo turas per Lietuvą, kurio metu filmas bus parodytas 15 Lietuvos miestų. Visos peržiūros bus nemokamos, po jų bus organizuojamos diskusijos, kuriose dalyvaus filmo herojės, kūrėjai, žmogaus teisių ekspertai ir žiūrovai.

Spalio 14 d. „Pasaulio virtuvės“ seansas vyks  Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“, spalio 15 d. – Marijampolėje kino teatre „Spindulys“, spalio 16 d. – Kaune, kino teatre „Romuva“, spalio 21 d. – Joniškio kultūros centre, spalio 22 d. – Tauragės kultūros centre, spalio 23 d. – Ukrinų kaimo bibliotekoje (Mažeikiai), spalio 28 d. – Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje, spalio 29 d. Anykščių menų inkubatoriuje, lapkričio 4 d. – Pakruojo Suaugusiųjų ir jaunimo švietimo centre, lapkričio 5 d. – Radviliškio viešojoje bibliotekoje, lapkričio 6 d. – Panevėžio kino teatre „Garsas“, lapkričio 11 d. – Klaipėdoje, kino teatre „Forum Cinemas“, lapkričio 12 d. – Šiauliuose, kino teatre „Forum Cinemas“, lapkričio 15 d. – Alytaus kultūros ir komunikacijos centre.

„Pasaulio virtuvė“ – pilnametražis dokumentinis filmas apie penkias moteris, kurios atsikraustė gyventi į Lietuvą iš skirtingų pasaulio šalių, skirtingais istoriniais laikotarpiais ir dėl skirtingų priežasčių. Iš pirmo žvilgsnio, šių moterų gyvenimo istorijos atrodo neįtikėtinos, bet geriau įsižiūrėjus ir įsiklausius, pasirodo, kad tai galėjo nutikti kiekvienam iš mūsų. “Pasaulio virtuvė” – ne vien tik filmas, tai – kvietimas pasvarstyti, kas mus verčia jaustis svetimais, paraginimas ištiesti pagalbos ranką tiems, kas šalia mūsų nesijaučia visiškai savais. Projektą remia Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo NVO Programa.