LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Kvietimas į mokymus apie pažeidžiamų grupių įtrauktį

2015-04-02

2015 m. balandžio 11 d. kampanijos „Pasaulio virtuvė“ komanda kviečia į mokymus apie pažeidžiamų grupių įtraukimo metodikas.

Mokymai vyks Vilniuje, viešbučio „Europa Royale Vilnius“ konferencijų salėje (Aušros vartų g. 6) nuo 9 iki 16 val.

Kviečiame užpildyti registracijos formą. Registruotis galima iki balandžio 10 d. 17 val. Užsiėmimai nemokami.

Mokymų tikslas – stiprinti Lietuvos nevyriausybinių organizacijų kompetencijas dirbti su pažeidžiamomis grupėmis, tokiomis kaip imigrantai ir tautinės mažumos, siekiant padėti joms geriau integruotis.

Mokymų metu paskaitas ir praktinius užsiėmimus ves ekspertės iš Islandijos Daugiakultūrinės etninių grupių moterų asociacijos W.O.M.E.N. Anna Katarzyna Wozniczka ir Joanna Marcinkowska. Mokymai susidės iš dviejų dalių, kuriose bus pristatytos dvi sėkmingai Islandijoje taikomos darbo su imigrantais metodikos: „Pasakojimų ratas“ ir „Bičiulio konsultavimas“.

PASAKOJIMŲ RATAS

Islandijoje sėkmingai veikiančio Moterų pasakojimų rato (angl. Women’s Story Circle) tikslas – sukurti neformalią aplinką, kurioje dalyvės galėtų išpasakoti savo istorijas pasitelkdamos įvairias komunikacijos formas, tokias kaip pasakojimą, kūrybinį rašymą, vaidybą, vaizduojamąjį meną ir rankdarbius.

Mokymuose bus pristatyta šio projekto idėja, istorija ir įdomiausios patirtys. Po pristatymo vyks praktiniai užsiėmimai „Tarpkultūrinis dialogas“ ir „Daugiau nei viena istorija“.

Mokymai vyks 9 – 12 val.

BIČIULIO KONSULTAVIMAS

Bičiulio konsultavimas (angl. Peer Counselling) – tai procesas, kai vienas žmogus kitam suteikia ne tik žinių, bet ir emocinę, socialinę ir praktinę paramą. W.O.M.E.N. asociacija Islandijoje gyvenančioms užsienietėms organizuoja Bičiulio konsultavimą – nemokamą paslaugą, kurią teikia apmokytos savanorės.

Mokymuose bus pristatyta iniciatyvos idėja ir turinys. Po pristatymo vyks praktiniai užsiėmimai.

Mokymai vyks 13 – 16 val.

APIE LEKTORES

Islandijos daugiakultūrinė etninių grupių moterų asociacija W.O.M.E.N. jau daugiau nei 10 metų vienija moteris, kurios atsikraustė į Islandiją iš kitų pasaulio šalių. Šios organizacijos tikslas – atstovauti Islandijos imigrančių interesus ir spręsti jų problemas, siekiant lygių galimybių visų tautybių moterims visose islandų visuomenės gyvenimo srityse. Pagrindinės asociacijos veiklos sritys yra susijusios su darbo ir socialinės rūpybos klausimais, švietimu, kova su smurtu lyties pagrindu. Daugelį šių klausimų W.O.M.E.N. sprendžia bendradarbiaudamos su kitomis Islandijos vyriausybinėmis ir nevyriausybinėmis organizacijomis.

Filmo apie Lietuvoje gyvenančias imigrantes “Pasaulio virtuvė” kūrybinė grupė džiaugiasi, kad Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo NVO Programa Lietuvoje suteikė jiems galimybę į Vilnių atvežti dvi šios asociacijos nares, kurios keisis žiniomis su lietuvių vyriausybinėmis ir nevyriausybinėms organizacijoms bei ves praktinius mokymus apie savo darbo metodus.

ANNA KATARZYNA WOZNICZKA yra Islandijos universiteto Edukologijos fakulteto doktorantė ir mokslinė bendradarbė. Anna į Islandiją atsikrautė iš Lenkijos prieš 9 metus. Nuo 2010 metų ji – W.O.M.E.N. asociacijos Valdybos narė, o 2014-ųjų vasarį ji buvo išrinkta asociacijos Valdybos pirmininke. Anna atsakinga už keletą W.O.M.E.N. asociacijos veiklų: Moterų istorijų ratą, Tarptautinį moterų chorą, kampaniją “Imkis veiksmo”.

JOANNA MARCINKOWSKA į Islandiją atsikraustė prieš 12 metų. Gimtojoje Lenkijoje ji įgijo išsilavinimą vadybos ir rinkodaros srityje, paskui baigė islandų kalbos studijas Islandijos universitete. Dabar ji – imigrantų konsultantė ir projektų vadovė Reikjaviko miesto Žmogaus teisių biure. Joanna savo veiklą W.O.M.E.N. asociacijoje pradėjo kaip sekretorė 2013 metais. Nuo 2014-ųjų lapkričio ji – W.O.M.E.N. Valdybos pirmininkės pavaduotoja.

Daugiau informacijos: Gintarė Kavaliūnaitė, „Pasaulio virtuvės“ komunikacijos vadovė, el.p. gintkava@gmail.com, tel. 370 610 05056.