LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Norite pamatyti „Pasaulio virtuvę“ savo mieste? Pakvieskite!

2014-04-22

Dokumentinis filmas „Pasaulio virtuvė“ iš filmavimo aikštelės persikelia į montažinę. Čia darbai virs visą vasarą, o žiūrovai filmą galės išvysti rugsėjį. Tiksli premjeros Vilniuje data bus paskelbta vasaros pabaigoje. Tačiau jau dabar planuojama „Pasaulio virtuvės“ kelionė po Lietuvą.

Filmas ateinantį rudenį ir žiemą apkeliaus ne mažiau kaip 15 Lietuvos miestų. Į šiuo metu sudaromą kelionės maršrutą gali pateikti ir jūsų miestas. Jei norėtumėte pamatyti filmą „Pasaulio virtuvė“ savo mieste – praneškite mums elektroniniu paštu info@pasauliovirtuve.eu.

Po kiekvienos filmo peržiūros vyks diskusijos, kuriose dalyvaus filmo kūrėjai, herojės, nevyriausybinių organizacijų atstovai, žmogaus teisių ekspertai. Žiūrovai išgirs, kaip jaučiasi, ką patiria mūsų šalyje gyvenantys kitataučiai, galės pasidalinti savo nuomonėmis ir įspūdžiais.

Belaukiant filmo viešnagės kviečiame apie jį daugiau pamatyti ir išgirsti. Keletas akimirkų iš filmavimo užkulisių – operatoriaus Samvelo Gandžumiano filmuke „Pasaulio virtuvės virtuvė“.

Režisierės Aistės Ptakauskės pasakojimas apie projektą Žinių radijo laidoje „Žmogus žmogui“. Paklausyti galima čia.

Išsamų reportažą apie „Pasaulio virtuvę“ sukūrė Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto studentai Adrė Zakrauskaitė ir Karolis Pilypas Liutkevičius. Labai tinka žiūrėti geriant arbatą, čia.

„Pasaulio virtuvė“ – pilnametražis dokumentinis filmas apie penkias moteris, kurios atsikraustė gyventi į Lietuvą iš skirtingų pasaulio šalių, skirtingais istoriniais laikotarpiais ir dėl skirtingų priežasčių. Iš pirmo žvilgsnio, šių moterų gyvenimo istorijos atrodo neįtikėtinos, bet geriau įsižiūrėjus ir įsiklausius, pasirodo, kad tai galėjo nutikti kiekvienam iš mūsų. “Pasaulio virtuvė” – ne vien tik filmas, tai – kvietimas pasvarstyti, kas mus verčia jaustis svetimais, paraginimas ištiesti pagalbos ranką tiems, kas šalia mūsų nesijaučia visiškai savais. Projektą remia Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo NVO Programa. Daugiau informacijos apie projektą www.pasauliovirtuve.eu.