LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

„Pasaulio virtuvėje“ lankėsi kulinaras iš Niujorko ir filmo herojė su šeima

2014-02-24

Įpusėjus filmo „Pasaulio virtuvė“ filmavimui, režisierė Aistė Ptakauskė praėjusią savaitę savo namuose priėmė ypatingus svečius. Aistės namuose lankėsi viena iš filmo herojų Marisa Leonavičienė ir jos vaikai Rimas, Lina, Liepa ir Darius, kurie prieš keletą metų persikėlė gyventi į Lietuvą iš Urugvajaus. Vakarienę pagamino kitas svečias – pasaulinio garso lietuvių kilmės kulinaras iš Niujorko Michael Laiskonis.

„Mes, lietuviai, paprastai esame svetingi ir šiltai priimame žmones, kurie atvyksta pas mus į namus. Tačiau kurdama šį filmą sužinojau, kad iš kitų šalių į Lietuvą gyventi atvykusieji pastebi, kad lietuviai vengia rodyti savo svetingumą, nenoriai praveria savo namų duris užsieniečiams. Tai verčia jaustis svetimais ir nereikalingais, – pasakojo Aistė. – Nuoširdus pakvietimas pietų ar vakarienės, šiltas pokalbis prie stalo suteikia galimybę mums surasti daug, labai daug bendrumo. Todėl nusprendžiau pradėti nuo savęs: dažniau atverti namų duris neseniai atvykusiesiems, mažiau pažįstantiems miestą ar Lietuvą. Tai daryti kviečiu ir jus.“

Aistė kartu su „Pasaulio virtuvės“ komanda inicijuoja paprastą ir smagią kampaniją „Pakviesk užsienietį į svečius“. Apie ją daugiau išgirsite netrukus, sekite naujienas.