LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

„Pasaulio virtuvėje“ mokėsi latviai

2014-06-17

Gegužę „Pasaulio virtuvę“ Vilniuje aplankė gausi latvių delegacija, kuri domėjosi, kaip Lietuvoje priimami užsieniečiai, kaip jiems padedama integruotis mūsų šalyje, mokytis lietuvių kalbos, tapti visuomenės dalimi. „Pasaulio virtuvė“ buvo pasirinkta kaip vienas iš gerosios praktikos projektų.

„Pasaulio virtuvės“ režisierė Aistė Ptakauskė pasakojo svečiams ne tik apie įgyvendinamą projektą, bet ir apie meno diplomatijos teikiamas galimybes keisti visuomenę. Komunikacijos vadovė Gintarė Kavaliūnaitė pristatė projekto įgyvendinamas socialines akcijas. Susitikime taip pat dalyvavo „Pasaulio virtuvės“ partneriai „Migrantų mokymo centras“, kurių atstovė papasakojo apie užsieniečių švietimo projektą, suteikiantį galimybę Lietuvoje gyvenantiems kitų šalių žmonėms nemokamai mokytis lietuvių kalbos, istorijos, susipažinti su kultūra, dalyvauti kultūrinėse išvykose, bendrauti.

Vizitą organizavo Latvijos Socialinės integracijos fondas. Latvių delegacijoje dalyvavo Latvijos kultūros, švietimo ministerijų ir kitų institucijų specialistai.