LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

PAREMKITE KULTŪRINĘ ĮVAIROVĘ

2016-03-19

Brangieji,
Prieš trejus metus mes jums atvėrėme duris mažutėje tearo fojė, ir įvyko didžiulis stebuklas – jūs mums atvėrėte širdis. Tik dėl to, kad jūs mus palaikote ir aktyviai dalyvaujate mūsų veiklose, mes galime skatinti ir puoselėti kultūrinę įvairovę Lietuvoje ir už jos ribų jau trečius metus.
Jūsų dėka, “Pasaulio virtuvė” iš vienkartinio projekto tapo savarankiška organizacija, kuri vykdo veiklas ne tik visoje Lietuvoje, bet ir užsienyje.
Kaip ir prieš trejus metus, toliau darome viską, ką galime, kad pasaulyje sumažėtų diskriminacijos, patyčių, smurto, ir atsirastų kuo daugiau meilės, supratimo ir palaikymo visų rasių, tautybių, lyčių ir amžių žmonėms.
Jei jūs ir toliau norite šių tikslų siekti kartu su mumis, galite mums pervesti 2% nuo savo gyventojų pajamų mokesčio ar šiaip bet kokią sumą tiek visos mūsų veiklos, tiek kokio nors konkretaus projekto vystymui:
PARAMOS GAVĖJAS: VšĮ “Pasaulio virtuvė”
PARAMOS GAVĖJO KODAS: 303753928
PARAMOS GAVĖJO SĄSKAITA: LT71 7300 0101 4235 7142

Iš anksto dėkojame jums už visą mums suteiktą paramą ir trumpai primename apie darbus, kuriuos visi kartu nuveikėme per šiuos metus:

SURENGĖME VIEŠAS FILMO “PASAULIO VIRTUVĖ” PERŽIŪRAS SU DISKUSIJOMIS Vilniaus miesto savivaldybės centrinėje bibliotekoje, Kauno kino centro “Romuva” ir Vytauto Didžiojo universiteto bendroje iniciatyvoje “Subtitrai”, Europos žmogaus teisių fonde ir Klaipėdos rajono savivaldybės J.Lankučio viešosios bibliotekos projekte “Biblioteka be sienų”.

SUDARĖME GALIMYBĘ FILMĄ “PASAULIO VIRTUVĖ” LAISVAI PASIŽIŪRĖTI INTERNETE:

SKAITĖME PRANEŠIMUS KONFERENCIJOSE:

“Klaipėdos kultūros fabrike” kalbėjome apie kūrybinį rašymą šiuolaikiniame pasaulyje

Konferencijoje “Įgalinimas per dalijimąsi: moterys (po)konfliktinėse situacijose” dalijomės patirtimi su nevyriausybinėmis moterų organizacijomis iš Gruzijos ir Palestinos

Ugdymo plėtotės centro konferencijoje “Mokykla didėjančios įvairovės kontekste” Lietuvos mokytojams pasakojome, kaip ugdyti mokinių daugiakultūrines kompetencijas

Mūsų įspūdžius iš šių konferencijų galite rasti mūsų tinklaraštyje:
http://www.pasauliovirtuve.eu/blog/category/filmo-virtuve/

SUKŪRĖME BENDRŲ PROJEKTŲ SU LIETUVOJE GYVENANČIA SMUIKO IR ALTO VIRTUOZE IŠ JAV KAREN BENTLEY POLLICK:
Muzikinį klipą “Duetto con Bobik”

Meninę provokaciją klimato kaitos tema “Niekas neamžina”

SUTEIKĖME LICENCIJAS NAUDOTI FILMĄ “PASAULIO VIRTUVĖ” AUKŠTOJO MOKSLO STUDIJŲ PROGRAMOSE:

Vytauto Didžiojo universitete dėstotame kurse Tarpkultūrinė edukacija ir komunikacija; dėstytoja – dr. Lijana Navickienė

Belgijos VIVES universitete dėstomame kurse Vertybinė pedagogika; dėstytojas – Hugo Verkest

Vytauto Didžiojo universitete dėstomame kurse Europos “kiti”: orientalizmo, tautybės, religijos ir lyties blyksniai; dėstytoja – dr. Jolanta Mickutė

PRADĖJOME VESTI DAUGIAKULTŪRINES KOMPETENCIJAS UGDANČIUS MOKYMUS:

2016 m. kovo mėn. 4 d. VIVES universiteto studentams iš Belgijos Vilniuje vedėme mokymus “Mes, “kiti” ir bendri kodai”

2016 m. kovo mėn. 21-24 d. VIVES universiteto studentams Belgijoje vesime mokymus “Menas švietime – veiksmingas imigrantų ir pabėgėlių įtraukties būdas”

Daugiau apie mūsų mokymus galite pasiskaityti mūsų tinklalapyje:
http://www.pasauliovirtuve.org/mokymai/

Būsime labai dėkingi, jei šiuo kvietimu remti mūsų veiklą pasidalinsite su draugais, kolegomis ir šeimos nariais, kuriems rūpi kultūrinė įvairovė Lietuvoje!