LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Thomas į Lietuvą pakvietė Danijos princą

2014-02-02

Thomas Solupajev Ronlev gyvena Lietuvoje nuo 1998 metų ir yra Danijos prekybos rūmų Lietuvoje vadovas. Šie prekybos rūmai vienija beveik 100 narių. Taip pat Thomas yra Lietuvos finansų rinkų instituto valdybos narys. Thomas aktyviai veikia skatindamas Lietuvos ir Danijos bendradarbiavimą, Danijos investicijas Lietuvoje, organizuoja danų verslininkų vizitus Lietuvoje. Thomas buvo Danijos princo vizito Lietuvoje iniciatorius ir vienas iš organizatorių. Thomas taip pat aktyviai dalyvauja įvairiuose labdaros projektuose.

Kaip atsidūrei Lietuvoje?
Aš buvau pasamdytas kaip trumpalaikis ekspertas ir turėjau įsteigti Danijos kompaniją Lietuvoje, bet įsimylėjau lietuvę ir nusprendžiau, kad Lietuva yra didelių galimybių šalis. Nors buvo nelengva įsigyventi, bet mes susikūrėme gražų gyvenimą čia.

Vienas geras ir vienas ne toks geras pastebėjimas apie Lietuvą.
Lietuviai yra labai užsispyrę (niekada nepasiduoda) ir nemėgsta patarimų (mes – lietuviai, ir turime savo ypatingą požiūrį).

Kuo labiausiai skiriasi lietuviai nuo Tavo tėvynainių?
Lietuviai yra emocingesni priimdami sprendimus, danai linkę labiau planuoti ir analizuoti.

Ko Tu pasimokei iš lietuvių?
Privačiame gyvenime man labai patinka nieko daug neplanuoti ir priimti viską kas vyksta, o taip pat būti pasiruošusiam pasakyti taip geriems kvietimams, kai jie ateina.

Mėgstamiausia vieta Lietuvoje?
Vienareikšmiškai Vilnius, man labai patinka čia gyventi ir priimti svečius, jiems aprodyti Vilnių, ypač vasarą, jo siauras gatveles ir jaukias kavines.

Linksmiausias (arba keisčiausias) nutikimas Lietuvoje.
Kad čia aš sutikau savo būsimą žmoną.

Ką Tau reiškia virtuvė?
Įprastai namuose aš esu atsakingas už maisto gaminimą ir labai mėgstu eksperimentuoti, kai tam turiu laiko, bet taip pat patinka ir paragauti naujų patiekalų restoranuose. Vilniuje yra geras pasirinkimas ir mėgstu išbandyti naujai atsirandačias vietas.