LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Prancūzas iš lietuvių išmoko kuklumo

2014-08-07

Marcas d’Erceville’is – žavus prancūzas, anksčiau dirbęs „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose Paryžiuje, Bretanėje ir Šveicarijoje, 5 žvaigždučių viešbučio restorane „Stikliai“ Vilniuje. Marcas jau daugiau nei dvejus metus veda privačius kulinarinius vakarus ir kursus, dirba kaip pagrindinis šefas vestuvių ir specialių renginių metu. Šiuo metu Marcas dirba su įvairiais kulinariniais projektais „Čiop Čiop kulinarijos lofte“ ir puoselėja nuosavo restorano idėją.

Kaip atsidūrei Lietuvoje?
Pirmą kartą atvykau į Vilnių sutikti 2008-ųjų. Buvo smagu, nepaisant 25 laipsnių šalčio! Po trejų metų nusprendžiau apsistoti ir įsidarbinti Vilniuje.

Marc II

Iki tol dirbau ir gyvenau skirtinguose Europos miestuose. Esu Vilniuje, nes žinau, kad miestas greitai vystosi, siūlo daug galimybių, puoselėja kultūros paveldą.

Vienas geras ir vienas ne toks geras pastebėjimas apie Lietuvą.
Geras pastebėjimas: Lietuva yra jauna šalis, turinti išskirtinę tapatybę, išskiskirianti puikia aplinkosauga. Tai yra puikus dalykas virtuvės šefui – daugybė produktų yra tiesiog gamtoje: upėse, miškuose ir t.t.

Blogas pastebėjimas: valstybės administravimas vis dar lėtas,o tai kartais stabdo verslumą.

Kuo labiausiai skiriasi lietuviai nuo Tavo tėvynainių?
Žmonės Lietuvoje yra geriau nusiteikę užsieniečių atžvilgiu. Turint omeny, kad tai – maža šalis, požiūris yra labai lankstus.

Ko Tu pasimokei iš lietuvių?
Kuklumo.

Marc I

Mėgstamiausia vieta Lietuvoje.
Patinka bet kuris tyro vandens ežeras, miškai, patinka, kad nėra daug žmonių, patinka vasara Lietuvoje.

Linksmiausias (arba keisčiausias) nutikimas Lietuvoje.

Kai apsigyvenau Lietuvoje, buvo vasaris. Tai buvo viena šalčiausių žiemų. Man buvo paskirta pirma darbo diena „Čiop Čiop kulinarijos lofte“, kuris buvo vos už 15 minučių pėsčiomis nuo Vilniaus senamiesčio. Aš dažnai pametu pirštines, tad ir tą dieną nusprendžiau jų nedėvėti.

Po 10 minučių mano pirštai tiesiog suakmenėjo, jų nebuvo įmanoma pajudinti be skausmo, net įsikišus į džinsų kišenes! Buvau priverstas paskambinti buvusiam mokyklos direktoriui su prašymu pasiimti mane iš krautuvėlės, kuri buvo vos 2 minutės iki mano kelionės tikslo. Mano pirštai atsigavo tik po 2 valandų!

Ką Tau reiškia virtuvė?
Darbas, daug darbo. Kartu man tai yra gyvenimas, linksmybės, apsiketimas, kultūra. Tai – truputis gerų dalykų gyvenime.