LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Urugvajietės Marisos Leonavičienės atradimai Lietuvoje – autobusai čia nevėluoja

2014-10-13

Užaugusi svetingame Urugvajuje, lietuviško svetingumo Marisa Leonavičienė nepakėlė. Prieš gerus du dešimtmečius ją nustebino ir be tualetinio popieriaus gyvenantys žmonės, ir pagal tvarkaraštį važiuojantys autobusai, ir kitaip nei girdėtoji vaikystėje skambanti lietuvių kalba.

Nors svajojo apie savą verslą Lietuvoje, pabūgusi nusikaltėlių mergina greitai pabėgo atgal, bet vėliau vis tiek sugrįžo į savo protėvių ir vyro gimtinę, šįkart – jau su keturiais vaikais, apie filmo „Pasaulio virtuvė“ heroję rašo portalas 15min.lt.

„Mane nustebino autobusai ir troleibusai – jie važiuoja laiku. Pastebėjau, kad stotelėse pažymėta, kaip važiuoja darbo dieną, šeštadieniais, sekmadieniais, švenčių dienomis. Ir laiku, kuris ten pažymėtas, atvyksta.

Man tai buvo naujiena. Įtariu, kad taip yra dėl žiemos. Jeigu turėtum stovėti pusę valandos stotelėje ir nežinosi, ar atvažiuoja autobusas, ar ne, sušalsi. Pas mus autobusai lyg ir turi tvarkaraščius, bet jų niekur nerasi. Kartais žmonės pyksta, nes reikia laukti pusę valandos ar 15 minučių ar dar ilgiau ir nežinai, kada atvyks. O čia – liuks!“