LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Mes sode

Aleksandrą Vilniuje sužavėjo cerkvės ir tyro vandens šaltinis

Dmitrijus Berezinas jau 4 metus studijuoja Sankt Peterburgo valstybinėje Rimskio-Korsakovo konservatorijoje ir mėgsta vasaros atostogas leisti pas močiutę Vilniaus priemiestyje.

Šią vasarą jį aplankė konservatorijos pirmakursis pianistas Aleksandras Kašpurinas.

Po karštos vasaros dienos vakarą kolegos leidžia vaišindamiesi obuoliu pyragu.

Recipe

Patiekalo nuotrauka

Obuolių pyragas

Ingredientai:

4 plaktų kiaušinių,
250 gramų cukraus,
pusės šaukštelio sodos, nugesintos actu,
1 stiklinės miltų.

Paruošimas:

formą patepti margarinu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Sudėti supjaustytus obuolius ir užpilti mase, sumaišyta iš kitų produktų. Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.

What I learned

Dmitrijus: Sankt Peterburge gyvenu jau ketverius metus ir galiu patvirtinti, kad šis miestas ne veltui yra vadinamas Rusijos kultūros sostine. Tačiau kartais žmonės gali pasirodyti pernelyg tiesmukiški – jie atviri, be jokių užuolankų išsako savo nuomonę, nesvarbu, ar ji maloni pašnekovui. Labiausiai mane žavi įspūdinga Sankt Peterburgo architektūra. Šis miestas – tikras muziejus po atviru dangumi!

Aleksandras: Vilniuje praleidau tris dienas ir mane labiausiai sužavėjo gamtos grožis. Esu nustebęs, kad netoli miesto šurmulio iš po žemės trykšta tyro vandens Dvarčionių šaltinis. Labai patiko miesto architektūra, bažnyčių ir cerkvių gausa, specifinis kalvotas kraštovaizdis.