LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Viesnage_stalas

Italo Lucos draugai: jis didesnis Lietuvos patriotas už lietuvius

„Kulinarijos studijos“ savininkas italas Gian Luca Demarco karštą vasaros popietę nusprendė praleisti su šeima – žmona Egle, vaikais Magda ir Benu – bei draugais Akvile ir Gyčiu. Nieko nuostabaus – leisti laiką su artimaisiais prie bendro stalo yra sena italų tradicija ir tiesiog gyvenimo būdas!

Recipe

Cigaros

Prosciutto cigarai

Ingredientai:
prosciutto – itališkas kumpis,
– sūris “Philadelphia”,
– gražgarstės (ruccola) lapai.

Baklažanų parmigiana

Ingredientai:
– ant grilio pakepintas baklažanas su šlakeliu alyvuogių aliejaus,
Baklazanas– pomidorų tyrė,
– sūris parmigiano-reggiano,
– mocarela,
– baziliko lapeliai.

What I learned

Akvilė (vynų žinovė): Su Luca susipažinome darbe. Prisipažinsiu, iš pradžių jo atvirumas man pasirodė įžeidžiantis, bet po kiek laiko supratau, kad toks bendravimo būdas palengvina kito žmogaus lūkesčių supratimą. Dabar esame ne tik bendradarbiai, bet ir geri kaimynai.

Anksčiau žodis „italas“ man kėlė asociacijų su turtingais verslininkais ar jaunuoliais, ieškančių trumpalaikių pažinčių. Džiaugiuosi, kad Luca paneigė šį stereotipą. Jis yra be galo sąžiningas ir rūpestingas žmogus! Mūsų darbovietėje apie Lucą sklido kalbos kaip apie žmogų, kuris išmano viską. Paaiškėjo, kad tai tiesa – kai man prireikė ieškotis naujo būsto, Luca man labai padėjo. Dabar džiaugiuosi ne tik būstu, bet ir puikia kaimynyste!

Gytis (fotografas): susipažinome darbe, teko fotografuoti renginius, kuriuos vedė Luca. Pastebėjau, kad Luca yra charizmatiškas ir be galo energingas žmogus. Jis greitai pritraukia visų dėmesį ir gali valandų valandas žarstyti sąmojį. Smagu, kad Luca puikiai kalba lietuviškai.

Taip pat žinau, kad jis buvo apdovanotas Lietuvos nacionalinės biatlono federacijos apdovanojimu už patriotiškumo skatinimą Lietuvoje! Manau, kad Luca yra didesnis patriotas, nei daugelis lietuvių: jis skatina jaunimą neemigruoti, neieškoti lengvesnio sprendimo keičiant šalį, ragina didžiuotis šalies pasiekimais įvairiose srityse – pavyzdžiui, dėl spartaus interneto, IT specialistų, sportininkų ir pan.