LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Aline Perez ragauja lietuviškų baravykų

Meksikietė Aline nustebo, kai vilniečiai nepaprašė pakartoti tortilijų

Aline tik ką atvyko į Lietuvą vieneriems mokslo metams pagal vieno verslininkų klubo moksleivių mainų programą. Ji Vilniuje lankys lietuvišką mokyklą ir gyvens trijose šeimose – po tris mėnesius kiekvienoje, kad susipažintų su įvairiais lietuviškų šeimų bendravimo modeliais ir skirtingu gyvenimo būdu.

Mano šeima bus trečia, kurioje Alina gyvens paskutinius viešnagės Lietuvoje mėnesius. Tačiau mes labai norėjome jau dabar su ja susipažinti ir padėti jai adaptuotis.

Recipe

Patiekalo nuotrauka

Ragavome pirmuosius šiais metais baravykus, tradiciškai pakeptus ant sviesto, su virtomis šių metų derliaus bulvėmis ir šparaginėmis pupelėmis.

Viskas gaminama paprastai – baravykai supjaustomi juostelėmis ir kepami ant sviesto, kol lengvai apskrunda, tuomet apibarstomi druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Šparaginės pupelės 15 minučių verdamos pasūdytame vandenyje, tuomet nukošiamos ir sudedamos į keptuvę, kur lengvai apskrudinamos svieste.

Šviežios bulvės gali būti išvirtos iš anksto ir su lupenomis pašildytos kartu su skrudinamomis pupelėmis.

What I learned

Jau pirmojoje šeimoje Aline patyrė pirmą kultūrinį skirtumą. Ji savo naująją lietuvišką šeimyną pavaišino tortilijomis – kukurūzų paplotėliais, tradiciniu meksikietišku patiekalu, ir pagalvojo, kad niekam jie nepatiko, nes niekas nepaprašė pakartoti, o ji nepasiūlė nes nenorėjo pasirodyti įkyri 🙂

Apie Meksiką sužinojome dar nedaug, išskyrus tai, kad meksikiečiai mėgsta valgyti aštriai. Daugiau apie šią šalį planuojame sužinoti po 6 mėnesių, kai Alina gyvens pas mus.

Išmokome truputį daugiau ispaniškų žodžių.

Nos vemos!