LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Michael Laiskonis

Kūrybinė komanda vakarieniavo kartu su kulinaru Michael Laiskonis iš Niujorko ir Marisos Leonavičienės šeima iš Urugvajaus

Režisierė Aistė Ptakauskė vasario 19 d. savo namuose priėmė ypatingus svečius. Aistės namuose lankėsi viena iš filmo herojų Marisa Leonavičienė ir jos vaikai Rimas, Lina, Liepa ir Darius, kurie prieš keletą metų persikėlė gyventi į Lietuvą iš Urugvajaus. Vakarienę pagamino kitas svečias – pasaulinio garso lietuvių kilmės kulinaras iš Niujorko Michael Laiskonis.

Recipe

Patiekalo nuotrauka

Raudoname vyne troškinta vištiena pagal Michael Laiskonis

6 žmonėms reikės:

30 g griežinėliais supjaustytos šoninės,
4 vištos šlaunelių (apie 500 g) be kaulo, supjaustytų maždaug 20 g gabaliukais,
šiek tiek miltų pabarstyti,
200 g grybų be kotelių, nuvalytų ir supjaustytų į keturias dalis,
2 mažų skiltelių česnako, nuluptų ir sukapotų,
1 mažo askaloninio česnako, nulupto ir susmulkinto,
1 vidutinio dydžio morkos, nuluptos ir supjaustytos,
1 saliero stiebo, supjaustyto,
400 g virtų mažų bulvių,
1 lauro lapo,
3 čiobrelio šakelių,
3 petražolių stiebų, susmulkintų,
125 g raudonojo vyno,
250 g vištienos sultinio arba vandens,
citrinų sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Sudėkite šoninę į vidutinio dydžio gilią keptuvę ir apkepinkite ant mažos ugnies. Kai šoninė gražiai paruduos, išimkite ir atidėkite.
  2. Apibarstykite vištienos šlauneles druska, pipirais ir žiupsneliu miltų. Įkaitinkite keptuvę su nuo šoninės likusiais riebalais ir apskrudinkite mėsos gabaliukus iš visų pusių. Taip pat išimkite iš keptuvės.
  3. Sudėkite grybus į keptuvę ir kepkite, kol šiek tiek paruduos. Sumažinę kaitrą sudėkite susmulkintas česnako skilteles, askaloninį česnaką, morką ir salierą. Kepkite 2-3 minutes ir sudėkite į atskirą indą.
  4. Nustatykite vidutinę liepsną ir į keptuvę supilkite vyną, įmeskite lauro lapą ir čiobrelius. Dalimis supilkite vištienos sultinį.
  5. Į didelį puodą sudėkite virtas bulves, apskrudintus vištienos gabaliukus, daržoves ir šoninę. Supilkite raudoną vyną su prieskoniais ir pavirkite ant nedidelės ugnies 10-15 minučių arba uždenkite ir pusvalandžiui pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 160˚C.
  6. Galiausiai užberkite smulkintų petražolių. Galite paskaninti citrinos sultimis, druska ir pipirais. Patiekite iš karto.

What I learned

Michael Laiškonis pagamino puikią raudoname vyne troškintą vištieną ir paaiškino, kad žmones pažinti padeda tai, ką jie valgo.

Marisa Leonavičienė papasakojo Urugvajuje jausdavusi lietuve, o Lietuvoje dažnai besijaučianti urugvajiete.