LT EN

Rėmėjai

Informacinis partneris

Partneriai

Baltijos jūros šalių nevyriausybinėms organizacijoms bus pristatyta meno diplomatija ir “Pasaulio virtuvė”

2014-04-21

Kovo 23 -24 d. Vilniuje vyks tarptautinis Baltijos jūros šalių NVO forumas, kurio metu režisierė Aistė Ptakauskė pristatys projektą „Pasaulio virtuvė“ ir papasakos apie meno diplomatijos (angl. arts diplomacy) praktikavimą Lietuvoje. Meną kaip veiksmingą būdą keisti sustabarėjusias ir diskriminuojančias visuomenės nuostatas jau kurį laiką taiko JAV nevyriausybinių organizacijų aktyvistai. Europos kovotojų už žmogaus teises tarpe meno diplomatija kol kas nėra itin paplitusi. „Pasaulio virtuvė“ – vienas iš meno diplomatijos pavyzdžių Lietuvoje. Projekto tikslas – kovoti prieš seksizmą, rasizmą, ksenofobiją, diskriminavimą dėl amžiaus ir kitus diskriminavimą palaikančius stereotipus mūsų šalyje bei formuoti pagarba įvairovei grįstą viešajį diskursą.
Forumas yra dalis Lygių galimybių plėtros centro įgyvendinamo projekto „Globalios teisės, lokalūs veiksmai: moterų balsai pažangai“. Projekto metu nevyriausybinėse organizacijose dirbantys žmonės gilina savo žinias apie nediskriminavimą, žmogaus teises, kreipiant ypatingą dėmesį įvairių tapatybės aspektų sąveikoms, stiprina praktinius gebėjimus advokatavimo moterų teisių klausimais srityje.
Į Vilnių susirinkę Baltijos jūros šalių NVO atstovai tarsis, kokių priemonių imtis, kad Lietuvoje būtų formuojamas moterų įgalinimu ir pagarba įvairovei pagrįstas viešasis diskursas, sustiprinta pilietinės visuomenės įtaka teisėkūros ir politinėms iniciatyvoms bei išplėtota kuo daugiau dvišalių partnerysčių. Projektą remia Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo NVO Programa.